Zigzag door de winkelstraat in Rotterdam-Noord

Een rijke geschiedenis
Het Zwaanshalskwartier in Rotterdam heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk was dit gebied een belangrijk industrieel centrum, waar diverse ambachtslieden en bedrijven zich vestigden langs de oevers van de Rotte. De nabijheid van het water maakte het kwartier gunstig voor handel en transport, wat bijdroeg aan zijn economische bloei.

Met de tijd evolueerde het Zwaanshalskwartier en ontwikkelde het zich tot een levendige woon- en werkbuurt. Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog kreeg het gebied een nieuw gezicht, met karakteristieke panden die nog steeds het straatbeeld sieren.

In de afgelopen decennia heeft het Zwaanshalskwartier een transformatie ondergaan, waarbij oude industriële panden werden omgevormd tot creatieve broedplaatsen en winkels. De authentieke sfeer en het gemeenschapsgevoel zijn bewaard gebleven, waardoor het Zwaanshalskwartier vandaag de dag niet alleen een plek is om te winkelen, maar ook een bruisende wijk vol geschiedenis en karakter.

Een rijke geschiedenis

Bereikbaarheid
Het Zwaanshalskwartier ligt op steenworp afstand van Kralingen, Blijdorp, Crooswijk, Overschie en Hillegersberg. Vanuit deze wijken ben je razendsnel in dit winkelgebied in Rotterdam-Noord. Neem tram 7 of 8 richting halte Noorderbrug of Zwaanshals, pak de fiets, wandel of stap in de auto.
MET HET OPENBAAR VERVOER:

 

 

  • Vanaf Centraal Station Rotterdam is het Zwaanshalskwartier het makkelijkst bereikbaar met tramlijn 7 (richting Woudestein) en 8 (richting Kleiweg/Spangen). Je kunt uitstappen bij de halte Noorderbrug of Zwaanshals.
  • Vanaf metrostation Blijdorp kun je metrolijn E nemen en bij Centraal Station Rotterdam overstappen op tramlijn 7 (richting Woudestein) en tramlijn 8 (richting Kleiweg/Spangen). Stap uit bij halte Noorderbrug of Zwaanshals.
  • Diverse buslijnen, zoals 170 en 174, hebben haltes in de buurt van het Zwaanshalskwartier.
MET DE AUTO:

 

 

  • Kom je vanuit het centrum van Rotterdam? Neem de A20 en volg vervolgens de afslag richting het Zwaanshalskwartier.
  • Vertrek je vanuit het noorden (bijvoorbeeld Den Haag)? Volg dan eerst de A13 en houd vervolgens de A20 richting het Zwaanshalskwartier aan.
  • Rijd je vanuit het zuiden (bijvoorbeeld Breda)? Ga eerst naar de A16 en volg vervolgens de borden richting het centrum van Rotterdam. Daarna kun je de A20 nemen en de aanwijzingen naar het Zwaanshalskwartier volgen.

Parkeergelegenheid

Parkeergelegenheid

In en om het Zwaanshalskwartier zijn diverse parkeermogelijkheden. Tegen betaling kun je als bezoeker gebruikmaken van de reguliere parkeerplaatsen langs de weg. Ook zijn er in de buurt enkele parkeergarages, zoals die aan de Bergweg. Raadpleeg voordat je op bezoek komt de lokale parkeerregulering voor specifieke informatie over de tarieven en tijden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zien wat er binnenkort allemaal te doen is?

Openingstijden
De meeste winkels in het Zwaanshalskwartier zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00. Bekijk voor de zekerheid de openingstijden van de winkel die je wil bezoeken. De tijden kunnen per winkel variëren.

Openingstijden