Loop gerust eens een rondje in ons divers gebied!

Een rijke geschiedenis

Het Zwaanshalskwartier in Rotterdam heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk was dit gebied een belangrijk industrieel centrum, waar diverse ambachtslieden en bedrijven zich vestigden langs de oevers van de Rotte. De nabijheid van het water maakte het kwartier gunstig voor handel en transport, wat bijdroeg aan zijn economische bloei.

Met de tijd evolueerde het Zwaanshalskwartier en ontwikkelde het zich tot een levendige woon- en werkbuurt. Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog kreeg het gebied een nieuw gezicht, met karakteristieke panden die nog steeds het straatbeeld sieren.

In de afgelopen decennia heeft het Zwaanshalskwartier een transformatie ondergaan, waarbij oude industriële panden werden omgevormd tot creatieve broedplaatsen en winkels. De authentieke sfeer en het gemeenschapsgevoel zijn bewaard gebleven, waardoor het Zwaanshalskwartier vandaag de dag niet alleen een plek is om te winkelen, maar ook een bruisende wijk vol geschiedenis en karakter.

Een rijke geschiedenis

Bereikbaarheid

Het Zwaanshalskwartier in Rotterdam is uitstekend bereikbaar. Met de auto volg je de A20 vanuit diverse richtingen en volg je de borden naar het kwartier. Openbaar vervoer, waaronder tramlijn 8 en diverse buslijnen, biedt eenvoudige toegang tot deze levendige wijk.

MET DE AUTO:

  • Vanuit het centrum van Rotterdam kun je de A20 nemen en vervolgens de afslag richting Zwaanshalskwartier volgen.
  • Vanuit het noorden (bijvoorbeeld Den Haag) kun je de A13 nemen en daarna de A20 richting het Zwaanshalskwartier volgen.
  • Kom je vanuit het zuiden (bijvoorbeeld Breda), dan neem je de A16 en volg je de borden richting het centrum van Rotterdam. Van daaruit kun je de A20 nemen en de aanwijzingen naar het Zwaanshalskwartier volgen.

MET HET OPENBAAR VERVOER:

  • Het Zwaanshalskwartier is bereikbaar met tramlijn 8 vanuit het centraal station van Rotterdam. Je kunt uitstappen bij de halte Zwaanshals.
  • Vanaf metrostation Blijdorp kun je metrolijn E nemen en bij station Gerdesiaweg overstappen op tramlijn 8 richting Spangen. Stap uit bij Zwaanshals.
  • Diverse buslijnen, zoals bus 170 en 174, hebben haltes in de nabijheid van het Zwaanshalskwartier.

Het Zwaanshalskwartier is ook goed toegankelijk per fiets, met voldoende fietsparkeerplaatsen in de buurt. De bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer maakt het voor bezoekers eenvoudig om deze levendige wijk te verkennen.

Parkeergelegenheid

Parkeergelegenheid

In het Zwaanshalskwartier in Rotterdam zijn diverse parkeermogelijkheden beschikbaar. Langs de straten in de buurt zijn reguliere parkeerplaatsen te vinden, waar bezoekers tegen betaling kunnen parkeren. Daarnaast zijn er enkele parkeergarages in de directe omgeving, zoals de parkeergarage aan de Bergweg. Het is aan te raden de lokale parkeerregulering te raadplegen voor specifieke informatie over tarieven en tijdsbeperkingen. De aanwezigheid van zowel straatparkeren als parkeergarages biedt bezoekers flexibele opties om hun auto veilig te parkeren tijdens een verblijf in het Zwaanshalskwartier.

Zien wat er binnenkort allemaal te doen is?

Openingstijden

Over het algemeen zijn de meeste winkels in ons gebied van dinsdag t/m zaterdag deopend van 10.00 tot 17.00 uur. maar kijk voor de zekerheid even bij de openingstijden van de winkel die je graag wilt komen bezoeken en houd ook onze extra openingstijden in de gaten. Deze vermelden wij in onze agenda.

Openingstijden