Facts & Figures Copy

Home » » Facts & Figures Copy

 

Het Oude Noorden kent pleinen, singels en gezellige vooroorlogse straatjes. De oude volkswijk zit vol diversiteit en tegenstellingen. Jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken er naast en met elkaar. Het Noordplein heeft zijn Marokkaanse fontein, cafés en fikse kookwinkel.
het Bleiswijkplein en het Johan Idaplein geven ruimte voor sport en spel. Het Pijnackerplein biedt een mooi podium aan muzikanten en andere podiumkunsten. Het Brancoplein is een oase van rust. Winkels, horecagelegenheden en creatieve, kleine bedrijfjes zijn volop aanwezig op de Noorderboulevard, Benthuizerstraat, Bergweg en het Zwaanshals.

 

17138
AANTAL INWONERS

8947
AANTAL HUISHOUDENS

3362
WERKZAME PERSONEN

00 - 14 JAAR: 16,4 %


15 - 24 JAAR: 15,7 %


25 - 45 JAAR: 34,2 %


46 - 65 JAAR: 23,5 %


66 >: 10,2 %

 
 
 
GEHUWD: 25,2 %


ONGEHUWD: 62,4 %


 
 
 
MET KINDERN: 28,3 %


ZONDER KINDEREN: 19,6 %


ÉENPERSOONS: 52,2 %
SAMENWERKING
Havensteder, Gemeente Rotterdam en ondernemers werken samen aan een aantrekkelijk gebied
VOLOP IN ONTWIKKELING
Rotterdam Noord ontwikkelt zich. Meer bezoekers, sterke schouders in de buurt. 
SPECIFIEKE DOELGROEP
We kennen onze doelgroep, we hebben een duidelijke propositie.


img
 

Van lelijk eendje naar mooie zwaan - Zoeken we jou?

Het Noordplein biedt ruimte aan evenementen als de Rotterdamse Oogstmarkt. Het Zwaanhals draait om food, fashion en design met creatieve winkels en eettentjes. Het historische gebouw het Klooster is getransformeerd naar een wijkgebouw voor en door bewoners... De PI Noordsingel zwaaide haar laatste gevangene uit en staat op het punt
de Tuin van Noord te worden, waar met behoud van cultuurhistorische waarden nieuwe bestemmingen voor wonen, werken en recreëren worden gerealiseerd. Verder is de Erasmusbuurt en Tollenstraat nu een kindvriendelijke wijk. Het voorheen stenige Johan Idaplein is veranderd in een groen speelplein.

HEB JIJ INTERESSE?

MAAKT JOUW ONDERNEMING HET ZWAANSHALSKWARTIER COMPLEET?